Ziemska odżywa w saszetce się skrywa
Jedna porcja zawiera niezbędne dla Ciebie składniki
Liofilizacja tych warzyw daje nam sałatkę na wyciągnięcie ręki

Czym jest Biveggie ?

Biveggie to 5kolorowych tabletek stworzone z 12 świeżych warzyw. Powstają w procesie liofilizacji czyli odparowania wody (tak, jak specjalnie przygotowane posiłki dla sportowców czy astronautów) zachowując wszystkie składniki odżywcze. O jakich 12 warzywach mowa? Mówiąc o 12 świeżych warzywach mamy na myśli najważniejsze warzywa których potrzebuje Twoje ciało: szpinak, natka pietruszki, brokuły, koper włoski, seler, czerwone buraki, czosnek dęty, słodka papryka, dynia japońska, pomidory, marchew, czerwona kapusta Biveggie zawierają błonnik roślinny, chlorofil, antocyjany, beta karoten, flawonoidy, witaminy A, B1, B2, B6, kwas foliowy, witaminy C, witamina K, wapń, potas, żelazo, magnez, mangan

Dla kogo biveggie?

Biveggie jest odpowiedni dla wszystkich; zwłaszcza dzieci, które unikają spożywania warzyw lub kogoś kto nie jada warzyw, dla sportowców, w góry, na wycieczkę, do szkoły, na uczelnię, do pracy, dla starszych osób, dla poprawy stanu zdrowia bogatego w błonnik i witaminy.

Dlaczego pięć tabletek w różnych kolorach?

Biveggie tworzone są z naturalnych składników z zachowaniem wartości odżywczych. Nie używamy ekstraktów, tylko dojrzałych, świeżo zebranych dwunastu gatunków warzyw. A ich ilość i naturalna metoda odparowania wody powoduje, że nie da się ich bogactwa „zamknąć” w jednej tabletce. Kolory tabletek odpowiadają naturalnym składnikom danej tabletki, do produkcji nie używa się sztucznych barwników. Pięć kolorów to wynik barwników zawartych w warzywach.
Poznaj naszą ofertę
Czym jest Biveggie ?
Biveggie stworzone zostało z dwunastu świeżych warzyw (szpinak, natka pietruszki, brokuły, koper włoski, seler, czerwone buraki, czosnek dęty, słodka papryka, dynia japońska, pomidory, marchew, czerwona kapusta) powstaje w procesie liofilizacji czyli odparowania wody (tak, jak specjalnie przygotowane posiłki dla sportowców czy astronautów) zachowując wszystkie składniki odżywcze.

Warzywne tabletki Bioveggie zawierają przeciwutleniacze (zeaksatyna, luteina) witaminy i minerały, które w połączeniu z racjonalną dietą i systematyczna aktywnością ruchową pomagają wzmocnić układ odpornościowy. Wspomagają utrzymanie ogólnej kondycji i równowagi w organizmie oraz spalanie tłuszczu. Wykazują działanie prozdrowotne i przeciwdziałają rozwojowi chorób cywilizacyjnych, m.in. nadciśnienia, podwyższonego poziomu cholesterolu, cukrzycy i nowotworów.

Odpowiednia podaż warzyw ma mnogie zalety, a kwintesencją produktu biveggie są dwie z nich. To rozwiązanie szybkie i łatwe w realizacji! Życie jest pełne wyzwań i zadań, którym trudno stawiać czoła z pustym, czy przepełnionym żołądkiem, W obydwu sytuacjach odczujemy dyskomfort, a organizm wykonując zadanie będzie w dwójnasób przeciążony. Biveggie jest stworzony po to, aby dostarczyć składników odżywczych ale i energii, wypełniając treść żołądka, nie przeciążając jej.

Gorąco polecamy ten suplement diety dzieciom i dorosłym, którzy na pewno docenią jego korzyści – łatwy dostęp do odpowiedniej dawki wartości odżywczych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu oraz wygodę konsumpcji.
Dlaczego to takie ważne?
W piramidzie żywienia warzywa stanowią podstawę, zatem ze wszystkich produktów żywnościowych powinniśmy dostarczać naszemu organizmowi najwięcej warzyw. (zdjecie) Ostatnie badania wskazują ponad wszelką wątpliwość, że warzywa i owoce powinny być podstawą naszego żywienia. Dostarczają bowiem wielu bezcennych składników (mineralnych, witamin, polifenoli) i w istotny sposób zmniejszają zachorowalność oraz umieralność na choroby układu krążenia, cukrzycę czy nowotwory. Warzywa i owoce spożywajmy więc  jak najczęściej i w jak największej ilości. Powinny stanowić co najmniej połowę, tego co jemy. Pamiętajmy jednak o właściwych proporcjach: 3/4 powinny stanowić warzywa, a 1/4  owoce – mówi prof. Mirosław Jarosz „

Zleca się różnorodność diety, więc także spożywanie warzyw, ale jak to zrobić, gdy przypada pora roku słabo obfitująca w plony? Z drugiej strony czy masz pewność, że warzywa kupowane w sezonie, wyglądające z pozoru zdrowo, nie są hodowane z dodatkiem pestycydów, sztucznych nawozów, na wyjawionej z dobrych bakterii, makro-, mikroelementów i witamin glebie? Nie podlega wątpliwości, że zapewnienie sobie odpowiedniej porcji warzyw to dziś nie lada wyzwanie.

Większość czasu spędzamy w pracy lub szkole, a potem czeka nas jeszcze ogrom obowiązków, więc jak znaleźć czas na zapewnienie sobie i rodzinie odpowiedniej podaży warzywnych porcji?
Pochodzenie Biveggie
Biveggie wywodzi się z Tajlandi z ekologicznych, wysokogórskich upraw, zawierających niezbędne dla człowieka składniki odżywcze, które zawierają witaminy (A, B1, B2, B6, C, K, E), minerały (sód, wapń, żelazo, magnez), przeciwutleniacze (beta karoten, zeaksantyna, luteina) oraz błonnik. Oferujemy zdrowe suplementy diety, które zapewnią organizmowi wszystko, czego potrzebuje. Uprawy prowadzone są w zgodzie ze standardami dobrej praktyki rolniczej (Good Agricultural Practice).

Wychodzimy naprzeciw temu problemowi, proponując pełnowartościową porcję warzyw w tabletkach. Brzmi to trochę jak dania typu instant? Nic podobnego. Bez obawy można stwierdzić, że to produkt pełnowartościowy, gdyż „warzywne tabletki w pięciu kolorach” uzyskuje się przez proces liofilizacji (w skrócie- wymrażania wody ze świeżo zerwanych warzyw) ( link do liofilizacja)
Czym jest liofilizacja?
W produkcji suplementów diety Biveggie wykorzystuje się proces odparowania wody (liofilizacji) warzyw – jedyny sposób obróbki, który pozwala zachować wszystkie wartości odżywcze surowca. Proces ten jest przeprowadzany zgodnie ze standardami dobrej praktyki rolniczej oraz systemem HACCP (z ang. Hazard Analysis and Critical Control Points, System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)

Liofilizaty to zachowany pełny skład witamin, minerałów i innych substancji odżywczych.

Określa się, że liofilizat jest w 95 % pierwotnym surowcem. Dzięki temu, że proces odbywa się w sterylnych warunkach, bez zbędnych dodatków, czy konserwantów – liofilizaty są przy okazji oczyszczane z bakterii, które mogą być obecne w świeżym surowcu

Pamiętajmy, że przy standardowym spożyciu tracimy te substancje przez transport, magazynowanie, obróbkę termiczną. Zatem przyjmując porcję warzyw w tabletkach możesz być pewien, że zjadasz miskę warzyw świeżo zebranych (liofilizacja) i z pewnych upraw Wszystkie warzywa są starannie dobrane i nie zawierają żadnych substancji chemicznych. Ich uprawa odbywa się w nieskażonym środowisku górskim o odpowiednim nasłonecznieniu i wilgotności powietrza. Ponadto, aby mieć pewność, że surowce są bezpieczne i wysokiej jakości, podlegają one kontroli tajlandzkiej Królewskiej Fundacji Rolniczej (Royal Foundation) i spełniają standardy dobrej praktyki rolniczej (z ang. GAP – Good Agricultural Practice), projektu Food Safety, działu edukacji rolniczej i Ministerstwa Rolnictwa i Spółdzielni

Liofilizacja - to obecnie najnowsza i najzdrowsza metoda utrwalania żywności, ale ciągle jeszcze bardzo kosztowna.
Zapraszamy do naszego sklepu
Kontakt
Poznaj nasze aukcje na:
Wyślij